Van het bestuur

Beste leden van onze fotoclub,

Afgelopen dinsdag heeft de regering besloten de genomen maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen, te verlengen tot en met 28 april. En daarmee is de crisis nog niet over en zullen er waarschijnlijk ook nog bepaalde maatregelen na 28 april van kracht zijn.

Het lijkt inmiddels een eeuw geleden dat we elkaar hebben gezien in het Witte Dorpshuis. De laatste keer was de avond waarop leden van de werkgroep Monochroom hun werk lieten zien. Daarvoor hadden we de Algemene Ledenvergadering.

“Van het bestuur” verder lezen

Corona foto-uitdaging

Het zijn rare tijden!

Het corona-virus zet de wereld op z’n kop. Ook gezamenlijke activiteiten van een vereniging als de onze worden sterk beperkt. We zullen daar allemaal doorheen moeten: veel thuis zitten, weinig sociale contacten en dus ook weinig interactie over onze fotografie. Met dit in het achterhoofd heb ik het volgende idee: we geven ons zelf een fotografische uitdaging.

Het bestuur heeft dit idee omarmt en we gaan dus van start. Deelname staat open voor alle leden van de vereniging. De resultaten zullen op deze website worden gepubliceerd.

“Corona foto-uitdaging” verder lezen

Gluren Bij de Buren

Dit weekend vindt in de Bilt Bilthoven de manifestatie Gluren bij de Buren plaats. 8 Fotografen van de club zullen foto’s maken op verschillende locaties. Een unieke gebeurtenis om gratis muziekgroepen te horen en binnen te kijken in huizen. Zie de website van Stichting Kunst en Cultuur de Bilt Bilthoven (meer…)

Van het bestuur

Even kijken of het geworden is wat ik verwachtte. Dit herkennen jullie vast wel als je een foto hebt genomen en even wilt zien of de foto aan je verwachtingen voldoet. Dan is er meestal nog gelegenheid om het een tweede of derde keer te proberen.

Zo is het ook aan het einde van het jaar. Even terugkijken of het geworden is wat we ervan verwachtten maar het nog een tweede keer proberen is er dan helaas niet bij.

2019 was in mijn ogen een heel goed jaar voor onze fotoclub. We hadden inspirerende clubavonden waar eigen werk werd besproken en een aantal keren hadden we een gastspreker op bezoek.

De fotosafari naar Breda was een groot succes, evenals onze aanwezigheid op de Kunstmarkt en de exposities. En het mooie is ook nog dat veel nieuwe leden zich hebben aangemeld.

“Van het bestuur” verder lezen

Open Dag

Op de OPEN DAG 2019 van de NVvS (Nederlandse Vereniging voor Stereofotografie) op zaterdag 28 september 2019 kan iedereen kennismaken met de fascinerende wereld van stereofotografie en andere 3D-beeldtechnieken. De OPEN DAG vindt plaats in meerdere ruimten van het zalencentrum ‘t Visnet in Huizen.

De dag begint om 10.30 uur en eindigt om 15.45 uur. De zaal is open vanaf 9.45 uur.

“Open Dag” verder lezen

Over creatief bewerken gesproken……

bij het bewerken van deze foto werd ik geïnspireerd door een schilderij van de grote schilder Mondriaan dat ik bij één van mijn vrienden zag hangen…. dit is de originele foto (ooit gemaakt in Rotterdam) die ik daartoe ging bewerken: en dit is het resultaat, in een aantal stappen bewerkt (meer…)