Foto-excursie Digibeter

Digibeter foto-excursie naar het Máximapark Op dinsdag 3 augustus is de Digibeter werkgroep, na een lange tijd, weer op foto-excursie gegaan naar het Máximapark in Vleuten. Het was de eerste excursie die we samen hadden sinds we Monnickendam hadden aangedaan. Iedereen verheugde zich er op om samen weer te gaan (meer…)

Maanfotografie: een intrigerende vorm van fotografie

Maanfotografie is verre van eenvoudig. Het mooiste is natuurlijk om de volle maan te fotograferen, maar dat is niet eenvoudig vanwege het grote verschil tussen de donkere omgeving en de felle maan. Welke locatie is geschikt om een mooie compositie te maken? Ook heb je te maken met het feit dat de camera de weg kwijt raakt met witbalans, autofocus en het bepalen van de belichting. Dat kwam bijvoorbeeld aan bod tijdens de fotobespreking met Dave Zuuring. Toch zijn er wel oplossingen om die complicaties het hoofd te bieden en dat kan mooie foto’s opleveren.

“Maanfotografie: een intrigerende vorm van fotografie” verder lezen

Paviljoen Beerschoten weer geopend

In verband met de versoepelde corona maatregelen is het paviljoen Beerschoten vanaf eind juni 2021 open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:30 – 16:30 uur.Tijdens deze openingstijden is foto expositie van de natuurwerkgroep te bezoeken.De foto expositie is daar tot eind december 2021 te bezichtigen. (meer…)

Fotograaf Dave Zuuring zal op 14 juni 2021 via Zoom onze foto’s bespreken die we hebben gemaakt tijdens het “Blauwe en het Gouden uurtje”. In een eerder artikel hebben we al een toelichting gegeven op het Blauwe en Gouden uurtje en verwezen naar tips van Dave Zuuring. Lever de foto ter bespreking uiterlijk 10 juni in.

KNMI toren tijdens blauwe uurtje
“Online fotoavond: “Het Blauwe en het Gouden uurtje” 14 juni: aanvullende informatie” verder lezen

Van het Bestuur

Beste leden van onze fotoclub,

Vier weken geleden hielden we een online clubavond. Voor de eerste keer hadden we een professionele fotograaf – Johan van der Wielen – uitgenodigd om commentaar te geven bij de foto’s die onze leden hadden aangeleverd. Dat bleek een groot succes gelet op de reacties van onze leden. Men vond het commentaar deskundig, levendig en men stelde de positieve wijze van feedback geven zeer op prijs. We gaan daarom opnieuw een volgende clubavond op deze wijze kunnen inrichten.

We hebben de clubavonden tot aan de zomervakantie inmiddels ingevuld. Het programma is op onze website te vinden maar voor degenen die niet dagelijks op onze website kijken volgt hier een korte opsomming.

“Van het Bestuur” verder lezen