Nogmaals Tom Meerman

De clubavond op 14 november werd weer verzorgd door Tom Meerman, met als belangrijkste onderwerp: het bespreken van foto’s. Helaas had ik de eerste avond die hij verzorgde door een positieve covid19 test niet kunnen meemaken. Deze avond zorgde ervoor dat ik dat nog meer betreur.

Tom presenteerde zijn manier om naar foto’s te kijken, Die wijkt naar mijn waarneming zeer af van hoe binnen onze club naar onze foto’s wordt gekeken. Hoewel ik ongetwijfeld op een aantal punten anders naar foto’s kan en wil kijken, vond ik deze avond zeer inspirerend. Ik hoop en verwacht dat zijn presentatie ons helpt om wat meer inhoudelijke discussies over en reflecties op ons eigen fotowerk te krijgen.

Lees verder “Nogmaals Tom Meerman”

Techniek van scherptediepte: voorbereiding op bespreking 28 november

24 oktober startte de fotoclub-bijeenkomst met een presentatie over de techniek van scherptediepte. Dit ter voorbereiding op de bijeenkomst van 28 november, waarin de foto’s van de leden zullen worden besproken. Kennis van die techniek is voor iedere foto belangrijk, omdat het bij kan dragen aan het overbrengen en duidelijk maken wat het onderwerp van de foto. Wat scherp is, trekt immers de aandacht van het oog.

Lees verder “Techniek van scherptediepte: voorbereiding op bespreking 28 november”

Een avond met Tom Meerman

De FCB ontving op 10-10-2022 de Gastspreker Tom Meerman uit Culemborg. Hij ging het hebben hoe je als begeleider van een Clubavond foto’s kunt Analyseren & Bespreken met de leden. Wat mij hierbij raakt als hij zegt: ”Kraak nooit een foto af, maar probeer iemand verder te helpen en kijk wat er voor mogelijkheden zijn.”

Zijn Motto is:”Licht is alles” geen licht dan ook geen beeld.

Lees verder “Een avond met Tom Meerman”

Twee clubavonden met Tom Meerman

Foto’s bespreken doen we vaak. We vragen de fotograaf wat hem geïnspireerd heeft om de foto te maken en wat hij zelf van de foto vindt. Vaak komen er dan reacties over de uitsnede of de compositie. Maar vaak heeft de maker behoefte aan meer inhoudelijk commentaar.

We hebben Tom Meerman gevraagd om ons bij de hand te nemen bij het bespreken van foto’s. Daartoe hebben we twee clubavonden ingepland: 10 oktober en 14 november. Het doel is ons te helpen een methodiek te ontwikkelen voor het positief analyseren en bespreken van foto’s. Inspiratie geven en stimuleren tot actief fotograferen.

Tom Meerman, fotograaf en fotodocent

Lees verder “Twee clubavonden met Tom Meerman”