Uitstapje Digibeter naar Groeneveld

Op 11 december bracht een aantal leden van de werkgroep Digibeter een bezoek aan kasteel en landgoed Groeneveld bij Baarn. Eigenlijk is kasteel Groeneveld geen echt kasteel, maar een 18e-eeuwse buitenplaats die lange tijd gebruikt is door rijke Amsterdammers om zomers de stad te ontvluchten. We vermoedden dat je in het park heerlijk zou kunnen wandelen en fotograferen. Bovendien was er in het kasteel een tentoonstelling die zeker de moeite van een bezoek waard moest zijn. (daar kwamen we overigens niet meer aan toe).

We (Bea, Joke, Kees, Monika, Petra en Wim) ontmoetten elkaar bij het kasteel en we besloten om eerst maar eens een kijkje in het park te gaan nemen. Misschien kwamen we nog een rijke Amsterdammer tegen die de stad ontvlucht was. Het park van Groeneveld is een mooie combinatie van een vroege landschappelijke stijl met kronkelige paden en kleine slinger bosjes, en de latere landschapsstijl, met afwisselend gesloten delen en dan opeens een weids uitzicht. De waterpartijen stelden ons in staat om mooie reflectiefoto’s te maken.

Al wandelend en fotograferend kwamen we bij Hoeve Ravenstein. Daar stonden de Belgisch Witblauw runderen, bekend om hun imposante spiermassa. De runderen hadden een door selectie ontstane extreme spierontwikkeling en worden ook wel dikbil genoemd. Ook heel fotogeniek. Aan het eind van de wandeling hadden we een grote variatie aan foto’s die we op 6 januari met elkaar hebben besproken. Aan de tentoonstelling en het kasteel kwamen we niet meer toe. Wel een beetje jammer omdat het kasteel geldt als een van mooiste voorbeelden van een landhuis uit de stijlperiode van de Rococo. Maar dat is dan weer iets voor een volgende keer.

Een selectie van de foto’s die we maakten:

Eén antwoord op “Uitstapje Digibeter naar Groeneveld”

Geef een antwoord