Binnen kijken

Terug

Binnen kijken

Door Corona moeten we veel binnen blijven. De uitdaging is dan om met wat je zelf in huis hebt een aansprekende, verrassende foto te maken.
Klik op een foto voor een groter beeld.
De fotoToelichting
Arnold van der Lee
Als ik binnen kijk dan kijk ik vooral verlangend naar buiten. Dan zie ik de deurklinken binnen en buiten! Opgedragen aan Rinus Alberti en zijn/onze interessegroep "creatief bewerken".
Jan K
Binnen blijven en handen wassen, twee belangrijke maatregelen om besmettingen met Corona tegen te gaan.
Petra Rekoert
Door de Coronacrisis heb ik nu wel tijd om eens met flitsen aan de slag te gaan.
Chris Karman
Een foto in mijn huiskamer; eettafel en stoelen. Woon in een woon- zorgcentrum waar ik nu geen bezoekers mag ontvangen. Slechts één stoel wordt gebuikt. Interessant gegeven: de cliënten van het zorgcentrum krijgen het virus omdat de verpleging, zoals jullie hebben gelezen/gehoord, onvoldoende bescherming hebben.....
Arie Havelaar
Een van de thuisblijf-activiteiten die ik begonnen ben is bloemen te fotograferen. Wij zijn druk bezig onze tuin om te bouwen van een standaard Amerikaans grasveld tot een “Florida-friendly yard”. Planten die weinig tot geen extra water nodig hebben, geen bestrijdingsmiddelen en weinig mest. Het is verbazend hoeveel keus er is in dat soort planten, en hoe mooi ze bloeien. Dat is (was) een blanket flower, bloeit het hele jaar door.
De titel van de foto is van Bruce Springsteen (Atlantic City): Everything that dies some day comes back.
Ruud Feleus
Gekluisterd aan de teletekstinformatie betreffende de ontwikkeling van het Corona drama.
Bouwe Taverne
Het lijkt of ook deze buizerd naar binnen kijkt. De vogel staat opgezet en wel bij mij thuis, ooit heb ik ‘m gekocht op een wijkmarkt. Zonder CITES-label, want dat bestond in de jaren ’20 van de vorige eeuw nog niet …… De vogel is gevangen en opgezet door de boswachter van Amelisweerd.
Peter Venema
Ik ben nu regelmatig “beleef de lente” aan het volgen.
Leuk die vogels, af en toe net mensen.
Nathalie van der Poel
Ik heb de gordijnen aan de zijkant extra op de foto gezet zodat je kunt zien dat hij van buiten naar binnen is genomen. Achterin is reflexie in het raam dat vond ik mooi.
Hans Traag
Ik hoop dat de foto voor zich spreekt. Het verwondert mij dat zo ’n virus zo snel om zich heen grijpt en veel van de “verworvenheden van onze wereld” eenvoudig van de kaart veegt.
Bea van Beckhoven van der Schoot
Ik raak heel erg geïnspireerd door mijn Creatieve Fotobewerking met mijn eigen foto’s.
That is my way.
Tinus Pulles
Laat de kopjes niet hangen, tenzij het die van de tulpen zijn.
Dick Bakkum
Mijn foto is die van een Chichi sculptuur gemaakt op Curaçao van kunstenares Serena Janet Israel. Die hebben hebben wij een aantal jaren geleden gekocht en staat bij ons thuis.
Curaçao zo ver weg en dan toch heel dichtbij, elke dag.
Jeroen Bögemann
Net als Petra ben ik ook met studiofotografie bezig !
Het flitsapparaat staat rechts van de paspop (bij gebrek aan modellen ivm corona 😊). Op mijn camera staat een trigger. Mijn reportageflitster staat op automatisch waardoor er toch teveel licht op “het model” komt en ik de foto heb moeten bewerken in Lightroom.
Diane Dirksen-Klarenbeek;
Net alsof je naar (het binnenste van) een raar oog kijkt. Het is 1 van de 2 fossielen die ik eens van FCB-clubgenoot Kees vd Laan kreeg om te fotograferen.
Boukje Reuzel
Nu er veel “ tijd” anders kan worden ingevuld ben ik maar eens begonnen met een verfklus: de trap krijgt een anti- slib laag. ‘Hink Stap Sprong’ naar boven is meteen een bijzondere gymoefening.
Wim Kastelijn
Op de foto ben ik zelf te zien in mijn huiskamer, terwijl ik contact heb met mijn familie. De toeschouwer kijkt dus niet alleen bij mij binnen, maar ik kijk naar binnen bij mijn familie. Zo onderhouden wij contact ten tijde van deze crisis. Foto zelf is geen kunstwerk, maar geeft wel een beeld van deze rare tijd.
Henny Mol
Thuis had ik nog een grote zak M&M's en ben daar mee aan de slag gegaan. Met als resultaat deze foto. Bezigheidstherapie.
Rosalie Kummel
Wat doe je, wanneer je gedwongen binnen blijft en toch met je hobby bezig wilt zijn? Je fotospulletjes een schoonmaakbeurt geven.

Terug