Fotosafari 2019

Gastvrij en kleurrijk Breda verwacht de FCB op 18 mei 2019.

Breda is de belangrijkste Nassaustad in Nederland. De voorvaderen van ons Koningshuis hebben van 1403 tot en met 1568 van Breda een residentie gemaakt met grandeur en een grote uitstraling.

Veel van wat toen gebouwd is, is nu nog in het historische Breda te zien:

 • De Grote Kerk,met zijn verborgen schatten
 • De Waalse kerk, voorheen de kapel van het Begijnhof,
 • Het Nassaumonument in het historische stadspark Valkenberg (bij het NS station)
 • Het kasteel van Breda, voorheen de residentie van de Nassaus (waarin nu de KMA is gevestigd en alleen op uitnodiging toegankelijk)
 • Het Begijnhof uit 1535 met in het poortgebouw het miniaturen- en Poppenhuismuseum, etc.

Als je deze Bourgondische stad samen met interessante clubgenoten op een creatieve en kleurrijke wijze wil fotograferen en met hen ervaringen wil uitwisselen, geef je dan op voor deze fotosafari.

We hebben ervoor gekozen om halverwege de dag een gezamenlijke pauze in te plannen;

omdat er dan:

 • even een behoefte is aan een rust moment,
 • een gelegenheid is om gezamenlijk ervaringen te delen van de resultaten van de in tweetallen uitgevoerde “opdracht” in het ochtendprogramma van de safari,
 • na de lunch de mogelijkheid is om alleen of met anderen op stap te gaan
 • mooie maar gemiste doorkijkjes en mooie gevels te gaan zoeken,
 • tips gedeeld kunnen worden over mooie fotolocaties

De dagindeling is als volgt:

Vertrek:

We ontmoeten elkaar op het perron van station Bilthoven rond 8.45 uur.

De trein vertrekt om 9.01 uur naar Utrecht CS , alwaar we overstappen op de trein naar Rotterdam  9.18 uur en in aldaar om 10.10 uur op de trein naar Breda.

Eenieder dient zelf voor een vervoerbewijs zorg te dragen. Meereizen (met 40% korting) kan, maar moet je zelf eventueel onderling  regelen.  Je kunt natuurlijk ook met de auto komen en deze parkeren in de parkeergarage ”De Prins”  Middellaan 60, Breda (kosten € 10,00 per dag) en dan circa 15 minuten lopen naar de brasserie.

Na aankomst rond 10.35 uur staat de koffie met gebak  in Breda voor ons klaar bij Brasserie NUL76, Willemstraat 29 (tegenover het NS-station)

We zullen jullie dan daar ook wat meer specifieke informatie geven over een kleurrijke opdracht.

Aansluitend gaan we de stad in en heb je de gelegenheid om gedurende het eerste deel van de safari samen met een collega deelnemer (m/v) gedurende het eerste deel van de dag een foto-opdracht uit te voeren.

Om 13.00 uur hebben we:

Een broodje, een sandwich of pizza bij Very Italian Pizza, Haven 15 (tegenover het opstappunt van de rondvaart) met een drankje. Zorg dus dat je op tijd aanwezig bent. Bij mooi weer kunnen we buiten zitten.

Na de lunch bestaat de mogelijkheid om de stad indivudueel verder te verkennen, vanuit de lucht (toren van de Grote Kerk) of vanaf het water (rondvaart) of gewoon te voet en om met een andere belichting  mooie foto’s te maken.

Om 16.30 uur willen we de dag gezamenlijk afsluiten bij de Colonie, Grote Markt 26-28 met een drankje en Colonie bites (een assortiment van verschillende versgemaakte broodjes, soepen en huisgemaakt gebak op een plateau.)

De trein vanuit Breda vertrekt (tot 21:53uur ) vier keer per uur via Rotterdam en Utrecht naar Bilthoven .

Kosten.

Voor de prijs van € 37,50 krijg je een dagje uit, koffie met gebak, een lunch en Colonie bites  met een drankje. (Wij gaan voor deze prijs uit van vier drankjes p.p. gedurende de dag)

Opgeven

Voor deze dag kan je je opgeven bij Jeroen Bögemann, mailadres: Jeroen.Bogemann@hetnet.nl. We willen je vragen het geld (€ 37,50,- op bankrekening NL NL03 ASNB 07070 695 13 op naam van J.W.M. Bogemann, De Bilt  o.v.v. : je naam en Safari 2019) gelijktijdig over te maken. Dit is verband met de opties die we hebben met de locaties. Dus geef je aub zo snel mogelijk op door .

De sluitingstermijn is op 27 april om 24.00 uur.

We rekenen op mooi weer, enthousiaste deelnemers en een grote opkomst!

Heb je nog vragen, bel ons.

Vriendelijke groeten,

 • Jeroen Bögemann
 • Joke Man
 • Niek van Soolingen
 • Wim Zaat

*Eventuele dieetwensen bij de inschrijving vermelden

Geef een antwoord