Reflectie

Terug

Reflectie

Het woord "reflectie" kan zowel verwijzen naar iets als een spiegeling, maar ook naar een bespiegeling. Beide interpretaties zouden je kunnen inspireren bij deze uitdaging.
De fotoToelichting
Boukje Reuzel
Als ik met de camera op stap ga, kijk ik beter om me heen. Zo viel nu mijn oog vooral op het effect van groene takken op het kabbelende water. Dit beeld geeft me rust en nodigt uit tot reflectie
Wim Zaat
Bijgaande foto heb ik tijdens een wandeling in Tuindorp genomen van het kunstobject van de Duitse beeldend kunstenares Kathrin Schelegel met de intrigerende titel: “Bitte nicht wieder klauen”. Hoewel de Nederlandse vertaling van “klauen”, “gappen” is, staat er in het Nederlands onder: “Gelieve niet nogmaals te ontvreemden”.
Het beeld is ter vervanging van een eerder kunstwerk, genaamd De Balspelers, van Jan Spiering dat in 2008 van zijn sokkel werd gestolen. Het huidige kunstwerk uit 2011 stelt een bal onder een doek voor (de verdwenen bal) van de gestolen balspelers. Of de titel en de vertaling een preventieve werking zullen hebben, zal de toekomst ons uitwijzen. Veelal worden dergelijke culturele barbaarse daden gepleegd door lieden die geen verschil maken tussen mijn en dijn en geen boodschap hebben aan intrigerende titels bij kunstwerken.
Diane Dirksen-Klarenbeek;
Deze foto van een kluut heb ik genomen vanuit een vogelkijkhut bij de Oostvaardersplassen. Het was de eerste keer dat we dit jaar weg waren met onze camper. Dat deed me terugdenken aan vorig jaar. Toen zijn we 3 maanden met de camper weggeweest. Wat was het een andere tijd… Tijdens die reis is mijn interesse voor vogelfotografie aangewakkerd. En ik ben blij dat het me de afgelopen maanden toch gelukt is hiervoor op rustige momenten op pad te gaan. Het biedt me veel ontspanning!
Rosalie Kummel
Familie zwaan is op pad. Moeder, als middelpunt van de kleintjes, voorziet het spul van lekkere hapjes. Vader is rechts boven in beeld, gereflecteerd in het water. Hij gaat zijn eigen gang, maar is tegelijkertijd heel zorgzaam. Dit tafereel doet mij eraan denken (reflectie), hoe de rol van mensenvaders nu is en de afgelopen jaren veranderde.

Petra Rekoert
Ik ben in Bilthoven op zoek gegaan naar reflecties, deze vond ik bij het gebouw van 'Het Lichtruim'. Ik vind het wel grappig dat er ook nog een klein stukje van het RIVM te zien is in de reflectie.
Het is in ieder geval een foto met lekker veel reflecties geworden.
Bright van der Loo
In het kader van het thema reflectie heb ik deze foto gemaakt. Ik vind vooral de weerspiegeling van het lichte beeld en de witte zwaan in het groene water mooi.
Bouwe Taverne
In het kleine meertje in het Houdringebos (waaromheen inmiddels honderden bomen gekapt zijn) trof ik deze reflectie aan, die me aan Monet deed denken. Bouwe
Tinus Pulles
Op buitenplaats Niënhof (Bunnik) staat een in het water reflecterend hekje, waarop een (stenen) appel ligt. Reflecterend op een opmerking op een clubavond dat een rood accentje een foto sterker maakt heb ik die verweerde, stenen appel vervangen door een rood exemplaar, ergens gevonden op internet.
Bea van Beckhoven-van der Schoot
REFLECTIE: Deze foto heb ik gemaakt met mijn systeem Nikon camera. Ik kom niet uitgekeken wat er allemaal weerspiegelt wordt in het water. Dit aspect van reflectie verbindt mij met mijn eigen foto inzichten om nog meer hierin door te groeien.
Nathalie van der Poel
Reflecties van een echtgenoot, nostalgie naar een bijeenkomst?
Henny Mol
Tijdens een mooie wandeling, zo opeens een doorkijkje naar deze omgevallen boom aan de overkant in het water, door het vrijwel stilstaande water een mooie reflectie te zien.
Wim Kastelijn
Tijdens een wandeling in de buurt van Naarden. Vooral het kleurenpalet van groen en geel boeide mij. Mijn reflectie: soms kun je de kleur rood missen.
Jeroen Bögemann
Tijdens een wandeling langs de singel in Utrecht zag ik deze 2 meisjes foto's van elkaar maken. Ik zag de schitterende reflectie van hen beiden op de grote aluminium platen . Een mooie weerspiegeling want het meisje waar ik het gezicht van zie, zie ik in de spiegel op de rug en bij het andere meisje andersom.

Terug