De foto’s van de Corona uitdaging

Het zijn rare tijden

Het corona-virus zet de wereld op z’n kop. Ook gezamenlijke activiteiten van een vereniging als de onze worden sterk beperkt. We zullen daar allemaal doorheen moeten: veel thuis zitten, weinig sociale contacten en dus ook weinig interactie over onze fotografie. Om toch als vereniging actief te blijven maken leden voor elke tweede en vierde maandag van de maand één foto onder een steeds wisselend thema. Een volgend nieuw thema wordt steeds bekend gemaakt wanneer het eerdere thema moet zijn ingeleverd. De foto’s zijn gemaakt, nadat het thema bekend is gemaakt.

Onderstaande tabel verwijst je naar de resultaten van ons werk voor elk van de thema’s.

Overzicht van de thema's

Hieronder vind je links naar alle inzendingen per thema.
DatumThemaAantal foto's
8 juni tot na de zomerGenieten
Nu we weer steeds iets meer "mogen" kunnen we wellicht ook weer meer genieten. We zoeken hier foto's die dat in beeld brengen.
8
25 mei tot 7 juniZelfportret
Een fotografisch zelfportret kan gewoon simpelweg een goede foto van jezelf zijn, maar het is leuker als je ook probeert jezelf te karakteriseren door attributen, gezichtsuitdrukking of belichting.
11
11 tot 24 meiReflectie
Het woord "reflectie" kan zowel verwijzen naar iets als een spiegeling, maar ook naar een bespiegeling. Beide interpretaties zouden je kunnen inspireren bij deze uitdaging.
13
27 april tot 10 meiBuiten kijken
Velen van ons maken een dagelijks ommetje voor een frisse neus. We zien dan de wereld weer wat tot leven komen, zij het voorzichtig en met inachtneming van de anderhalve meter. We zien hier graag foto’s die dat laten zien.
14
13 tot 26 april Stil leven
In deze tijd is alles anders. We zoeken foto’s die die andere, merkwaardig stille tijd verbeelden. Uiteraard is de interpretatie van dit thema weer geheel vrij. Ook als je ervoor kiest de spatie uit deze titel weg te laten. Maar andere invullingen zijn ook zeker welkom!
18
20 maart tot 12 aprilBinnen kijken
Door Corona moeten we veel binnen blijven. De uitdaging is dan om met wat je zelf in huis hebt een aansprekende, verrassende foto te maken. Klik op een foto voor een groter beeld.
19