Clubavonden

Onderstaande tabel verwijst naar foto’s die op recente clubavonden zijn gepresenteerd. Sommige clubavonden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden.

Clubavonden

DatumKorte omschrijving van de avond
12 december 2022Bespreking van de foto's gemaakt voor het jaarthema 2022: de stad
28 november 2022De fotobespreking op 28 november stond in het teken van het thema scherptediepte.
26 september 2022Eigen werk onder het thema Lijnenspel
12 september 2022De eerste clubavond na de zomer met als thema Vrij werk
21 mei 2022Foto's van leden onder het thema Straatfotografie
6 mei 2022Fotobespreking door Diana Bokje naar aanleiding van haar presentatie op 14 maart
11 april 2022Lange sluitertijden: Hoe langer de sluitertijd, hoe groter de kans op bewegingsonscherpte. Onscherpte omdat je zelf de camera niet voor de duur van de sluitertijd stil kunt houden, kun (en wil) je voorkomen. Zet de camera in zo’n situatie op iets stabiels, bijvoorbeeld een statief. Onscherpte kan bij een lange sluitertijd ook ontstaan omdat je onderwerp beweegt en de camera niet. Dat kan hele mooie, bijzondere of boeiende effecten opleveren. We nodigen je uit te experimenteren met een lange sluitertijd en je finale resultaat te delen tijdens deze clubavond.
14 februari 2022 Eigen werk, thema Lief.
Wordt het een avond met foto’s vol zoetsappigheden of is er ook spanning in te vinden? We zijn erg benieuwd naar jullie uitbeelding van het thema op deze Valentijnsavond.
10 januari 2022Eigen werk
Foto's met een vrij thema
13 december 2021Kleurbekennen, ons jaarthema 2021.
Een thema waarmee je vele kanten en kleuren op kunt. Tijdens deze clubavond gaan we de ongetwijfeld grote variatie aan foto’s bespreken.
22 november 2021Dieren in en rond het huis
In en rondom ons huis leven vaak veel soorten dieren. Van kleine insecten tot vogels tot grote(re) zoogdieren. Je kunt zo’n dier in zijn geheel fotograferen, met of zonder zijn leefomgeving in beeld.
25 oktober 2021Klimaatverandering
Afval op plekken waar het niet thuishoort. Dieren die hierdoor in de problemen komen. Omdat ze bijvoorbeeld plastic binnen krijgen. Of ze vertrekken naar het noorden omdat het in het zuiden te warm wordt. Heftige regenval met overstromingen in Limburg en onze buurlanden. Extreme droogte en veel bosbranden elders in de wereld. Et cetera, et cetera.
Onze leden gingen aan de slag
11 oktober 2021Zaterdag 2 oktober 2021 vierden we het 40-jarig bestaan van onze club. Zoals tijdens de quiz die dag voorbij kwam, noem je dat een smaragden, robijnen of doublé jubileum. Op deze gezellige bijeenkomst was er volop tijd om te fotograferen. Tijdens de clubavond van 11 oktober bekeken we ingeleverde foto’s en een deel ervan bespraken we uitgebreider. Hieronder tref je deze foto’s aan.
Deze foto's zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden van onze fotoclub.
13 september 2021 Het thema van de avond was: Zomerfoto's: foto's die afgelopen zomer gemaakt waren of foto's die een zomerse sfeer uitstraalden.
14 juni 2021Foto's gemaakt tijdens het zogenaamde Blauwe of Gouden Uurtje.
10 mei 2021FCB 40 jaar
Foto's, geïnspireerd op oude uitgaven van het clubblad "De Cameraad"
12 april 2021We bespreken tijdens deze online clubavond foto’s die gemaakt zijn voor het thema Minimalisme.
08 maart 202125 Natuurfoto’s van leden werden op 8 maart via zoom besproken door Johan van der Wielen.
25 januari 2021Hier vind je de High Key foto’s zoals die zijn gepresenteerd en besproken op de online clubavond van 25 januari.
14 december 2020Nu ook de fysieke bijeenkomst van 14 december niet door kon gaan, hielden we een online fotobespreking. De bespreking stond in het teken van het jaarthema: beweging.
9 november 2020Online presentatie werkgroep Natuurfotografie. Door de corona-maatregelen kon deze avond geen fysieke bijeenkomst worden gehouden. Leden van de werkgroep presenteren daarom hun foto's hier.
28 september 2020Han Baartmans drieluik:
Otto Verkerk, Mandy van Noorden en Bouwe Taverne presenteerden hun fotografie aan de club.
14 september 2020De eerste avond van het seizoen 2020/2021 heeft als thema: ‘Eigen (zomer) werk ‘.
14 leden hadden in totaal 31 foto’s aangeleverd die tijdens deze avond getoond en besproken werden.
Alle foto’s op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Via het contact-formulier zijn de makers (aangegeven op elke foto) bereikbaar. Vermeld de naam van de maker in het bericht indien u informatie wilt hebben over (het gebruik van) een foto.