Agenda

Deze pagina is alleen beschikbaar voor leden van Fotoclub Bilthoven en omstreken

feb
22
ma
2021
Online Algemene ledenvergadering & presentatie door Arie Havelaar
feb 22 @ 20:00 – 22:00

Leden ontvangen de link naar de zoomsessie uiterlijk een dag voor de bijeenkomst start.

Algemene ledenvergadering

Nadere informatie volgt.

Presentatie door Arie Havelaar

Arie Havelaar is sinds 2006 lid van de FCB en heeft altijd met veel plezier de bijeenkomsten en andere activiteiten van de fotoclub bijgewoond. Na zijn pensionering in 2014 is hij naar de Verenigde Staten verhuisd waar hij hoogleraar is aan de University of Florida in Gainesville, FL. Hij is altijd lid gebleven van de club en probeert als hij in Nederland is zo nu en dan een avond bij te wonen.

Vanwege de COVID-19 epidemie is Arie al meer dan een jaar niet in Nederland geweest, maar de online bijeenkomsten bieden een welkome kans om actiever mee te doen. Op 22 februari zal hij een selectie laten zien van foto’s die hij in zijn nieuwe omgeving heeft gemaakt. Er zullen foto’s te zien zijn van zijn serie in wording “Gainesville met de groothoek”, van de natuur rond zijn woonplaats, van nationale parken en macrofoto’s van de bloemen en insectenweelde in zijn tuin.

mrt
8
ma
2021
Online fotoavond: Eigen werk
mrt 8 @ 20:00 – 22:00

Eigenwerk avond met speciale toevoeging.

Natuurfoto’s zullen via zoom  beoordeeld worden door Johan van der Wielen. De foto’s graag opsturen naar Diane voor 1 maart zij zal ze dan naar Johan sturen. Voor Diane’s e-mailadres: zie de ledenlijst op de site (alleen voor leden toegankelijk).

Johan van der Wielen

Met zijn enthousiasme, enorme energie en passie voor de natuur wil fulltime professioneel natuurfotograaf Johan van der Wielen (1975) anderen inspireren zelf naar buiten te gaan om te worden overweldigd door zowel de grootsheid als kleinste details van het leven om ons heen. Zijn beelden bevatten meestal de ervaring en beleving, de sfeer en emotie. De natuur is zijn speeltuin om zich uit te drukken, zijn beelden zijn soms werkelijkheid en soms kunstzinnige uitingen. Het gaat hem niet om het weergeven van de werkelijkheid maar om het gevoel wat hij op dat moment ervaart, de impressie die de natuur op hem heeft.
Binnen de natuurfotografie heeft Johan zich gespecialiseerd in landschapsfotografie, macrofotografie en nachtfotografie. Zijn werkterrein strekt zich in Nederland uit van de Utrechtse Heuvelrug, via de Waddeneilanden tot aan het hoge Noorden waar hij in Finland en Noorwegen op zoek gaat de indrukwekkende en vaak nog onbedorven natuur, van beren en veelvraten tot aan het mysterieuze noorderlicht.
Johan is naast fotograaf tevens schrijver, filmer en reisbegeleider. Zijn werk is in vele bladen gepubliceerd en hij doet opdrachten voor o.a. de grote natuurorganisaties, bedrijven en (lokale) overheden. Hij heeft een grote diversiteit aan prijzen gewonnen op (inter)nationale fotowedstrijden.

Zie zijn website www.JohanvanderWielen.nl

apr
12
ma
2021
Online fotoavond: eigen werk avond met als onderwerp” minimalistisch”
apr 12 @ 20:00 – 22:00

Definitie van Minimalisme

Minimalisme is de poging om dingen tot hun eenvoudigste vorm, karakter of functie te herleiden.

Minimalisme in de fotografie

Minimalisme is het beeld reduceren tot de essentie, waardoor de focus volledig op het onderwerp ligt en je als een magneet het beeld wordt ingetrokken. Ondanks of misschien wel juist doordat er weinig te zien is, blijf je kijken.

Anders gezegd: Minimalisme is het fotograferen van niets, althans bijna niets. Meestal ligt de focus op slechts één onderwerp. Door de zogeheten negatieve ruimte eromheen, wordt het beeld gereduceerd tot de essentie.

 ‘Less is more’ ofwel ‘minder is meer’.

Foto’s inleveren uiterlijk Tweede Paasdag, 5 april 2021 via een e-mail aan Diane (zie de ledenlijst).

Zie website:

mei
10
ma
2021
Online fotoavond: eigen werk avond met foto’s geïnspireerd door ons 40 jarig lustrum.
mei 10 @ 20:00 – 22:00
foto: Boukje Reuzel

Het plan was om dit jaar ons lustrum uitbundig te vieren. Dit zal helaas niet gaan  maar we  hopen er een [ont] spannende zoom avond van te maken.

We willen tijdens deze avond het 40 jaar Bestaan van de fotoclub ‘herdenken’  middels de foto’s die jullie hebben gemaakt naar aanleiding van de toegezonden Cameraad.
Het accent ligt op de foto en op het verhaal dat daarbij hoort.  Op die manier gaat het Verleden een beetje leven middels de foto’s van het Heden.  We verheugen ons nu op een feestje ‘op afstand’.  
jun
14
ma
2021
Online fotoavond: “Het Blauwe en het Gouden uurtje.”
jun 14 @ 20:00 – 22:00

Fotograaf Dave Zuuring zal via Zoom onze foto’s bespreken.

Het blauwe uur is de benaming voor het verschijnsel dat ‘s ochtends, het uur voor zonsopkomst en ‘s avonds, net na zonsondergang bij bepaalde omstandigheden de lucht en de omgeving een blauwe kleur aannemen. Het blauwe uur is een onderdeel van de schemering en duurt meestal slechts een tiental minuten. Wikipedia (NL)
Het gouden uur, ook wel magische uur genoemd, is een term uit de fotografie, die de korte periode na zonsopgang of voor zonsondergang aangeeft, waarin er meer indirect zonlicht is, waardoor het licht meer rood en zachter is. Omdat de zon aan de horizon staat, gaat het licht een langere afstand door de atmosfeer. Wikipedia (NL)
In verband met de avondklok is het Gouden uurtje toegevoegd aan het Blauwe uurtje.
Met vriendelijke groet
 Nathalie
jul
12
ma
2021
Online fotoavond: Vervalt
jul 12 @ 20:00 – 22:00
Deze avond gaat niet door