Agenda

Deze pagina is alleen beschikbaar voor leden van Fotoclub Bilthoven en omstreken

nov
9
ma
2020
In verband met de richtlijnen rond de bestrijding van het corona virus is deze clubavond geschrapt.
nov 9 @ 20:00 – 22:00

Presentatie door werkgroep Natuur

nov
23
ma
2020
In verband met de richtlijnen rond de bestrijding van het corona virus is deze clubavond geschrapt.
nov 23 @ 20:00 – 22:00

Presentatie van door leden gemaakte “Table Top “ foto’s

dec
14
ma
2020
Online: Eigen werk met als onderwerp het jaarthema “beweging”
dec 14 @ 20:00 – 22:00

Zie het bericht over deze digitale bijeenkomst. Als je wilt deelnemen, graag een e-mail aan de  webmaster@fotoclubbilthoven.nl. Voor inzenden van een foto zie het bericht.

Een eerste versie van een handleiding hoe hieraan deel te nemen vind je hier.

jan
11
ma
2021
Deze maandag geen clubavond in verband met de Coronamaatregelen
jan 11 @ 20:00 – 22:00

In verband met de beperkingen door de maatregelen rond het corona virus gaat deze avond niet door.

jan
25
ma
2021
Online: Foto’s van leden met als thema “High Key”
jan 25 @ 20:00 – 22:00

Introductiefoto high key fotografieDe uitnodiging om mee te doen vind je hier.

Een e-mail met de codes voor de zoom-bijeenkomst is inmiddels aan de leden verzonden.

Zie ook de handleiding.

feb
8
ma
2021
Deze maandag geen clubavond in verband met de Coronamaatregelen
feb 8 @ 20:00 – 22:00

In verband met de beperkingen door de maatregelen rond het corona virus gaat deze avond niet door.

feb
22
ma
2021
Online Algemene ledenvergadering & presentatie door Arie Havelaar
feb 22 @ 20:00 – 22:00

Leden ontvangen de link naar de zoomsessie uiterlijk een dag voor de bijeenkomst start.

Algemene ledenvergadering

Nadere informatie volgt.

Presentatie door Arie Havelaar

Arie Havelaar is sinds 2006 lid van de FCB en heeft altijd met veel plezier de bijeenkomsten en andere activiteiten van de fotoclub bijgewoond. Na zijn pensionering in 2014 is hij naar de Verenigde Staten verhuisd waar hij hoogleraar is aan de University of Florida in Gainesville, FL. Hij is altijd lid gebleven van de club en probeert als hij in Nederland is zo nu en dan een avond bij te wonen.

Vanwege de COVID-19 epidemie is Arie al meer dan een jaar niet in Nederland geweest, maar de online bijeenkomsten bieden een welkome kans om actiever mee te doen. Op 22 februari zal hij een selectie laten zien van foto’s die hij in zijn nieuwe omgeving heeft gemaakt. Er zullen foto’s te zien zijn van zijn serie in wording “Gainesville met de groothoek”, van de natuur rond zijn woonplaats, van nationale parken en macrofoto’s van de bloemen en insectenweelde in zijn tuin.

mrt
8
ma
2021
Online fotoavond: Eigen werk
mrt 8 @ 20:00 – 22:00

Eigenwerk avond met speciale toevoeging.

Natuurfoto’s zullen via zoom  beoordeeld worden door Johan van der Wielen. De foto’s graag opsturen naar Diane voor 1 maart zij zal ze dan naar Johan sturen. Voor Diane’s e-mailadres: zie de ledenlijst op de site (alleen voor leden toegankelijk).

Johan van der Wielen

Met zijn enthousiasme, enorme energie en passie voor de natuur wil fulltime professioneel natuurfotograaf Johan van der Wielen (1975) anderen inspireren zelf naar buiten te gaan om te worden overweldigd door zowel de grootsheid als kleinste details van het leven om ons heen. Zijn beelden bevatten meestal de ervaring en beleving, de sfeer en emotie. De natuur is zijn speeltuin om zich uit te drukken, zijn beelden zijn soms werkelijkheid en soms kunstzinnige uitingen. Het gaat hem niet om het weergeven van de werkelijkheid maar om het gevoel wat hij op dat moment ervaart, de impressie die de natuur op hem heeft.
Binnen de natuurfotografie heeft Johan zich gespecialiseerd in landschapsfotografie, macrofotografie en nachtfotografie. Zijn werkterrein strekt zich in Nederland uit van de Utrechtse Heuvelrug, via de Waddeneilanden tot aan het hoge Noorden waar hij in Finland en Noorwegen op zoek gaat de indrukwekkende en vaak nog onbedorven natuur, van beren en veelvraten tot aan het mysterieuze noorderlicht.
Johan is naast fotograaf tevens schrijver, filmer en reisbegeleider. Zijn werk is in vele bladen gepubliceerd en hij doet opdrachten voor o.a. de grote natuurorganisaties, bedrijven en (lokale) overheden. Hij heeft een grote diversiteit aan prijzen gewonnen op (inter)nationale fotowedstrijden.

Zie zijn website www.JohanvanderWielen.nl

apr
12
ma
2021
Online fotoavond: eigen werk avond met als onderwerp” minimalistisch”
apr 12 @ 20:00 – 22:00

Definitie van Minimalisme

Minimalisme is de poging om dingen tot hun eenvoudigste vorm, karakter of functie te herleiden.

Minimalisme in de fotografie

Minimalisme is het beeld reduceren tot de essentie, waardoor de focus volledig op het onderwerp ligt en je als een magneet het beeld wordt ingetrokken. Ondanks of misschien wel juist doordat er weinig te zien is, blijf je kijken.

Anders gezegd: Minimalisme is het fotograferen van niets, althans bijna niets. Meestal ligt de focus op slechts één onderwerp. Door de zogeheten negatieve ruimte eromheen, wordt het beeld gereduceerd tot de essentie.

 ‘Less is more’ ofwel ‘minder is meer’.

Foto’s inleveren uiterlijk Tweede Paasdag, 5 april 2021 via een e-mail aan Diane (zie de ledenlijst).

Zie website:

mei
10
ma
2021
Online fotoavond: eigen werk avond met foto’s geïnspireerd door ons 40 jarig lustrum.
mei 10 @ 20:00 – 22:00
foto: Boukje Reuzel

Het plan was om dit jaar ons lustrum uitbundig te vieren. Dit zal helaas niet gaan  maar we  hopen er een [ont] spannende zoom avond van te maken.

We willen tijdens deze avond het 40 jaar Bestaan van de fotoclub ‘herdenken’  middels de foto’s die jullie hebben gemaakt naar aanleiding van de toegezonden Cameraad.
Het accent ligt op de foto en op het verhaal dat daarbij hoort.  Op die manier gaat het Verleden een beetje leven middels de foto’s van het Heden.  We verheugen ons nu op een feestje ‘op afstand’.