Agenda

Deze pagina is alleen beschikbaar voor leden van Fotoclub Bilthoven en omstreken

mrt
8
ma
2021
Online fotoavond: Eigen werk
mrt 8 @ 20:00 – 22:00

Eigenwerk avond met speciale toevoeging.

Natuurfoto’s zullen via zoom  beoordeeld worden door Johan van der Wielen. De foto’s graag opsturen naar Diane voor 1 maart zij zal ze dan naar Johan sturen. Voor Diane’s e-mailadres: zie de ledenlijst op de site (alleen voor leden toegankelijk).

Johan van der Wielen

Met zijn enthousiasme, enorme energie en passie voor de natuur wil fulltime professioneel natuurfotograaf Johan van der Wielen (1975) anderen inspireren zelf naar buiten te gaan om te worden overweldigd door zowel de grootsheid als kleinste details van het leven om ons heen. Zijn beelden bevatten meestal de ervaring en beleving, de sfeer en emotie. De natuur is zijn speeltuin om zich uit te drukken, zijn beelden zijn soms werkelijkheid en soms kunstzinnige uitingen. Het gaat hem niet om het weergeven van de werkelijkheid maar om het gevoel wat hij op dat moment ervaart, de impressie die de natuur op hem heeft.
Binnen de natuurfotografie heeft Johan zich gespecialiseerd in landschapsfotografie, macrofotografie en nachtfotografie. Zijn werkterrein strekt zich in Nederland uit van de Utrechtse Heuvelrug, via de Waddeneilanden tot aan het hoge Noorden waar hij in Finland en Noorwegen op zoek gaat de indrukwekkende en vaak nog onbedorven natuur, van beren en veelvraten tot aan het mysterieuze noorderlicht.
Johan is naast fotograaf tevens schrijver, filmer en reisbegeleider. Zijn werk is in vele bladen gepubliceerd en hij doet opdrachten voor o.a. de grote natuurorganisaties, bedrijven en (lokale) overheden. Hij heeft een grote diversiteit aan prijzen gewonnen op (inter)nationale fotowedstrijden.

Zie zijn website www.JohanvanderWielen.nl

apr
12
ma
2021
Online fotoavond: eigen werk avond met als onderwerp” minimalistisch”
apr 12 @ 20:00 – 22:00

Definitie van Minimalisme

Minimalisme is de poging om dingen tot hun eenvoudigste vorm, karakter of functie te herleiden.

Minimalisme in de fotografie

Minimalisme is het beeld reduceren tot de essentie, waardoor de focus volledig op het onderwerp ligt en je als een magneet het beeld wordt ingetrokken. Ondanks of misschien wel juist doordat er weinig te zien is, blijf je kijken.

Anders gezegd: Minimalisme is het fotograferen van niets, althans bijna niets. Meestal ligt de focus op slechts één onderwerp. Door de zogeheten negatieve ruimte eromheen, wordt het beeld gereduceerd tot de essentie.

 ‘Less is more’ ofwel ‘minder is meer’.

Foto’s inleveren uiterlijk 9 april 2021 via een e-mail aan Diane (zie de ledenlijst).

Zie website:

mei
10
ma
2021
Online fotoavond: eigen werk avond met foto’s geïnspireerd door ons 40 jarig lustrum.
mei 10 @ 20:00 – 22:00
Het plan was om dit jaar ons lustrum uitbundig te vieren. Dit zal helaas niet gaan  maar we  hopen er een [ont] spannende zoom avond van te maken.
Instructies volgen nog.
jun
14
ma
2021
Online fotoavond: Laatste avond voor de vakantie eigenwerk: “Het Blauwe uurtje.”
jun 14 @ 20:00 – 22:00
Nadere informatie volgt