IVN fotoprijs winnaars

IVN De Bilt had voor haar 50 jarig bestaan een fotowedstrijd uitgeschreven. Wim Westland had ook nog een oproep naar de FCB-leden gedaan om mee te doen aan deze wedstrijd. Diverse FCB-leden hebben hun foto’s ingestuurd. Rosalie en Jan Visser waren de gelukkigen die een prijs gewonnen hebben (onze foto mooi ingelijst, het Handboek Natuurfotografie van Bart Siebelink en Edo van Uchelen, en een lekkere appeltaart).

Onderstaand de uitslag overgenomen van de website van IVN De Bilt.

Juryprijs

Visdiefje wordt gevoerd
Foto: Rosalie Kummel

Vandaag exact op de 50e verjaardag van IVN De Bilt maken wij de 1e prijswinnaar van onze de fotowedstrijd “het feest van de natuur” bekend. Rosalie Kummel’s foto met daarop een visdiefje dat wordt gevoerd kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus! Een van de lovende commentaren van de Jury was: “In de roos! Voor de visdief een feestje, kleurrijke actie foto én bijzonder vastgelegd!”

Publieksprijs

Boswandeling – Stulpselaan – Lage Vuursche: “De zon strooit met licht over de wandelaars”
Foto: Jan Visser

Tijdens onze jubileummiddag kon het publiek stemmen op hun favoriet. De meeste stemmen gingen naar de twee foto’s van Jan Visser. Op de eerste foto is een sfeervolle bomenlaan te zien. De jury gaf de volgende feedback: “Het bos als Kathedraal! Ook deze foto klopt helemaal. Diepte, lichtval, compositie. Een super herfstfeest, je wilt zo het bos in!”

Jan zijn tweede foto kreeg evenveel stemmen en is een perfecte actiefoto. Het commentaar van de jury was als volgt: “Helemaal het juiste moment, erg knap! Het is al knap om een ijsvogel te fotograferen, laat staan op dit moment!

Poepende IJsvogel – Hooge Kampse plas – De Bilt: De kleurenpracht van de IJsvogel is een feest om te zien
Foto: Jan Visser