Series: mijn bijdrage op 8-10-2018

De clubavond van de Fotoclub Bilthoven op 8 oktober stond in het teken van fotoseries. Ik heb daar een serie van 6 foto’s van mensen, die aan het werk zijn in verschillende ambachten, gepresenteerd. Deze foto’s zijn  op enkele vakantiereizen gemaakt.

Om deze foto’s als een serie te presenteren, heb ik ze allemaal op precies dezelfde wijze afgewerkt: een vierkante foto op een witte achtergrond. Daarmee zijn ze niet alleen inhoudelijk maar ook in vorm een serie.

De samengestelde foto boven aan dit bericht geeft een overzicht. De foto’s in hun oorspronkelijke presentatievorm zijn, naast een aantal andere foto’s op hetzelfde thema, ook opgenomen in onderstaand Flickr-album.

Een veehandelaar op de markt van Kashgar, China

Ik ben geen ‘mensen-fotograaf’. Deze plaatjes horen bij de weinige foto’s die ik maak van mensen. Ik voel mij niet goed bij het richten van mijn camera op individuen die daar niet om hebben gevraagd. Alle ambachtslieden op deze foto’s weten dat ik ze fotografeer.