Lezing van fotograaf Robert van Sluis

Fotoclub Bilthoven ontvangt op maandag 9 december fotograaf Robert van Sluis. De amateurfotografen van de club willen graag beter worden in hun hobby en nodigen daarom met enige regelmaat een professioneel fotograaf uit.

Tijdens zijn lezing zal van Sluis vertellen over zijn passie voor communiceren via beelden en zullen compositie en nachtfotografie centraal staan. “Een goede compositie begint met waarnemen.  Vervolgens gaat het erom hoe je met je foto het beste uitdrukt wat je wilt laten zien”, meent van Sluis.  Hulpmiddelen daarvoor zoals  onder andere compositieregels, kleur en symboliek  zullen deze avond besproken worden, evenals het leggen van accenten in de foto.

Foto: Robert van Sluis

Ook voor nachtfotografie heeft van Sluis de nodige praktische tips voor wat betreft camera-instelling, ruisonderdrukking, techniek om in het donker te focussen en hoe je beste sterren kunt fotograferen.

Er zal gedurende deze avond door de aanwezigen ook geoefend worden om zo inzicht te krijgen in hoe het geleerde in de praktijk toegepast kan worden.  Vervolgens krijgen de leden ook  opdrachten mee om met het geleerde aan de slag te gaan.  De resultaten daarvan zullen op de clubavond van 10 februari getoond en besproken worden.

Robert van Sluis is gespecialiseerd in reisfotografie, portret- en reportagefotografie.  Hij begon zijn carrière in een andere beeldende richting: als gepromoveerd medisch natuurkundige werkte hij aan MRI-scans in diverse onderzoekscentra in de VS, in Engeland en in Nederland. Nadat hij afstudeerde als grafisch ontwerper werkte hij als artdirector en ontwerper en ontwikkelde hij zijn passie voor beeld en visuele communicatie.

Zijn werk is gepubliceerd in o.a. National Geographic Traveler,  Skylife Magazine, TRVL en SNP Magazine. Meer info op www.eyefordetail.nl

2 antwoorden op “Lezing van fotograaf Robert van Sluis”

  1. “Er zal gedurende deze avond door de aanwezigen ook geoefend worden om zo inzicht te krijgen in hoe het geleerde in de praktijk toegepast kan worden.”
    Is dit een oefening met of zonder onze eigen camera?

Geef een reactie