Coby’s foto’s gepresenteerd op de fotoclub avond van 23 september.

Ik was vereerd met het verzoek foto’s te presenteren op 23 september samen met de andere ereleden. Jeannette stelde voor de getoonde foto’s op de website te plaatsen.

Hoe werk ik meestal.

Het maken van foto’s moet bij mij spontaan gebeuren. De ene dag lukt dat, de andere dag niet.
Het is een kwestie van je ontspannen in de natuur en je ervoor open stellen.  Goed kijken doet de rest. De tijd nemen om een onderwerp, dat je aandacht trekt van alle kanten te bekijken. Een goede compositie te zoeken en de uitsnede te bepalen. Niet te krap inkaderen, zodat je nog iets kunt draaien en/of kroppen.

Omdat ik in RAW fotografeer, moet ik bewerken. Ik probeer dit netjes te doen en niet te overdrijven. Het is fantastisch te zien hoe een foto opknapt en je er je eigen finishing touch aan kunt geven.

Vervolgens afdrukken. Het is belangrijk je scherm te ijken en een kleurprofiel te gebruiken van het papier, dat je gebruikt. Ook de papierkeuze bepaalt het uiteindelijke resultaat.

Het geeft veel voldoening al deze handelingen zelf uit te voeren.

Coby Janssen.