FCB geeft ereleden het Podium!

Fotoclub Bilthoven heeft de clubavond  van maandag 22 september jl. geheel in het teken gezet van haar ereleden.  Zo hebben de vele nieuwe leden van de club ook eens kennis kunnen maken met  de mensen van het eerste uur van de club en leden die veel hebben gedaan voor de voortzetting ervan!

Drie mannen en drie vrouwen kregen deze avond een podium: Han Baartmans en Meta Mulder, betrokken bij de oprichting van de club in 1981, vertelden uitvoerig over het verleden, Coby Janssen één van de leden van het eerste uur, Ton Bergmans en Yvonne Müller die zich vooral verdienstelijk maakten bij de organisatie van exposities van de club en Tiemen van der Worp die gedurende tien jaar het clubblad De Cameraad maakte.

Zij toonden enkele van hun mooiste foto’s, waaruit bleek dat ze de fijne kneepjes van het fotograferen, het bewerken en het afdrukken tot in detail beheersen.  En ook dat elk zo zijn of haar eigen stijl had ontwikkeld.

Han Baartmans is ondanks zijn hoge leeftijd volledig op de hoogte van de allernieuwste technieken. Op dit moment is hij lid van de werkgroep monochroom. Hij toonde drie prachtige landschapsfoto’s die hij met grote kennis van zaken in zwart/wit had afgedrukt.

Meta toonde ook drie zwart/wit foto’s en maakte daarbij de opmerking  “een foto is een interpretatie van de werkelijkheid”.

Coby is een kei in het kijken. Ze doet dat met name tijdens de wandelingen die ze maakt en zo weet ze de natuur prachtig vast te leggen.

Tiemen zoekt meestal een doel om te fotograferen. Zeeland, het gemaal  bij Wouda en de afsluitdijk zijn daar voorbeelden van. Van de mooiste opnames maakt Tiemen vooral grote afdrukken.

Van Ton weten we dat hij graag experimenteert met materialen en technieken. Van het vouwen van delen van de foto tot een stilleven van een huislijk tafereel dat hij dan wel eerst (in miniformaat) in elkaar heeft geknutseld.

Yvonne tenslotte heeft tijdens  de 15 jaar dat zij lid is van de club een voortrekkersrol gespeeld bij diverse werkgroepen en projecten en van enkele daarvan presenteerde zij een foto.   Zoals bijvoorbeeld een kleurrijk portret en een schitterende architectuurfoto van het stadhuis in Soest.

Samen met clubgenoot Nathalie maakte zij een hele grappige serie foto’s van uitdrukkingen en gezegden die met voedsel te maken hebben. Zij toonde daaruit een komkommer met enkele horloges (komkommertijd!) Nu is ze lid van de werkgroep creatief en toonde daarvan  een hele onwerkelijke foto door gebruik van spiegeltjes……

Foto’s: Jeroen Bögemann

Eén antwoord op “FCB geeft ereleden het Podium!”