Redacteur website fotoclub Bilthoven e.o.

Beste fotoclub leden,

sinds enkele maanden ben ik redacteur voor onze website. Dat houdt in dat ik de teksten moet beoordelen en zorgen dat ze geplaatst worden. Gevraagd en ongevraagd kan ik helpen om de tekst goed over te laten komen.

Ik zal steeds je goedkeuring vragen als ik met tekst suggesties kom. Het lijkt me onwaarschijnlijk dat we er niet uitkomen, maar als dat het geval is leg ik het voor aan het bestuur.
Ook let ik op of mensen herkenbaar zijn op foto’s of dat er zoveel informatie over hen is dat ze daardoor identificeerbaar zijn. Met uitdrukkelijke toestemming van de persoon kan het wel, anders niet. Dat is in de privacy wet (AVG) vastgelegd.

Er zijn 2 mogelijkheden.

• Sommige leden maken zelf een bericht op de site. Dan beoordeel ik dat of het goed op de site komt. Ik overleg eventueel over de tekst en dan publiceer ik het bericht.
  • Anderen kunnen mij tekst en foto’s opsturen. Ik zal het dan klaarmaken voor de site en vraag of het zo goed is en dan publiceer ik het.

Ik probeer iedere dag te zien of er iets klaar staat. Maar, zeker in drukke tijden, lukt dat niet altijd. Daarom:

• stuur altijd even een berichtje naar het redactie mailadres (redactie@fotoclubbilthoven.nl) met je verzoek.
  • Laat daarbij weten wat voor wie zichtbaar moet zijn. De keuzes zijn:
    1) iedereen kan alles van het bericht zien
    2) het is alleen voor de clubleden zichtbaar.
    3) Ook kan een algemeen begin voor iedereen zichtbaar zijn en na “verder lezen” is het alleen voor de club leden te zien.

Met vriendelijke groet
Arnold van der Lee

redactie@FotoclubBilthoven.nl

Eén antwoord op “Redacteur website fotoclub Bilthoven e.o.”