Nieuwe expositieruimte

Het spits wordt afgebeten door Nathalie van der Poel en Yvon Müller. Zij hebben een serie gemaakt met als thema: “Spreekwoorden en Gezegden over Voedsel”.

Deze expositie is te zien bij het Gezondheidscentrum / Stichtse Apotheek aan de Burgemeester de Withstraat 59, De Bilt.

Dit thema is begonnen met een paar foto’s die geëxposeerd zijn geweest bij de Voedselbank. Het thema is daarna verder uitgewerkt en de foto’s hebben al op diverse plekken gehangen. Op creatieve wijze zijn foto’s gemaakt die bijvoorbeeld ‘komkommertijd’ en ‘op eieren lopen’ verbeelden. Ik heb begrepen dat er veel tijd is gaan zitten in het bedenken, de compositie en belichting. Zij zijn erin geslaagd om op dit moment veertien spreekwoorden en gezegden te verbeelden en deze collectie zal zeker uitgebreid gaan worden. Het is de moeite waard om te gaan kijken en laat je verrassen.

Het is de opzet dat in de nieuwe expositieruimte het een wisselende expo gaat worden met per expositie de foto’s van één lid van de FCB. Hierdoor is het mogelijk een overzicht van het oeuvre van die fotograaf te laten zien.

Cor van Vulpen

Geef een reactie