Verslag fotosafari Breda 18 mei 2019

Heenreis

Traditiegetrouw ging het leeuwendeel van de safarigangers  naar Breda met de NS op pad. Dat dit niet altijd zonder  vertragingen gaat bleek ’s-avonds weer. Maar deze ochtend liep  het gesmeerd. Alle deelnemers waren tegen 9:00 uur  present of hadden zich tijdig afgemeld.  In Rotterdam stapten wij over op  de internationale trein die gelukkig ook in Breda zou stoppen. Het vakantiegevoel werd versterkt door de aankondiging in het Vlaams dat er iemand langs zou komen met warme koffie en croissants (tegen betaling natuurlijk). Daar maakten wij geen gebruik van want in Breda  bij Brasserie nul 76 werd  de koffie met taart op een zonovergoten terras geserveerd. Helaas verscheen voor Gijs een donkere wolk over het terras toen hij de melding kreeg dat zijn vrouw een ongeval was overkomen. Reden om voor hem om rechtsomkeer te maken. (achteraf viel  het letsel gelukkig erg mee)

Kleurenopdracht

Alle deelnemers kregen van Joke de foto opdracht voor het ochtenddeel uitgelegd dat inhield dat je een lootje moest trekken met een nummer en een kleur. Vervolgens diende je een maatje op te zoeken met hetzelfde nummer en kleur waarmee je in Breda die kleur als hoofdkleur op de gevoelige plaat ging vast leggen. Het was verrassend om te ontdekken hoe kleurrijk een stad is en welke onderwerpen het meest worden vast gelegd. De een heeft meer oog voor de mens, de ander voor de natuur of architectuur. De resultaten zullen maandag 3 juni a.s. tijdens de clubavond worden getoond.

Pizzalunch

De weergoden waren ons gunstig gezind zodat wij de lunch wederom op het terras bij de Italiaan aan de haven pizza of een broodje konden nuttigen. Het verzorgen van de bestelling vergde wel de nodige tij. Voor sommigen met trek was dat een kleine beproeving. Niet alleen in carnavalstijd lopen de mensen in  Breda dat dan Kielegat heet verkleed over straat. De stad blijkt  een enorme aantrekkingskracht te hebben voor vrijgezellenfeestjes want meerdere gezelschappen van feestvierders met hun verklede slachtoffer ( a.s. bruid of bruidegom) passeerden ons terras.

Middag

De aangekondigde onweersbui bleef uit, dus ook  in het middagdeel kon volop kleurige plaatjes worden geschoten of een bezoek aan een museum, kerk of  begijnhof worden gebracht. In de Colonie aan de Grote markt stond aan het eind van de dag een drankje klaar en kon een keuze worden gemaakt uit de hartige snacks ( bites)

Terugreis

De reisplanner  gaf aan dat er vertraging op de verbinding via Rotterdam met Utrecht was, dus vertrok een deel van het gezelschap bijtijds. Niettemin konden degenen die een trein later vertrokken zich alsnog bij het gezelschap in ’s-Hertogenbosch voegen zodat de groep weer in zijn geheel tegen 20:00 uur in Bilthoven arriveerden. De organisatoren van de safaridag zijn overigens van mening dat de reistijd  voor een dag als deze wel zijn maximum heeft bereikt. Suggesties voor een nieuwe bestemming (dichterbij) zijn altijd welkom!

Geef een reactie