Lezing over natuurfotografie bij FCB

Op maandag 25 maart a.s. geeft natuurfotograaf Leo Vogelenzang  een avondvullende lezing  bij fotoclub Bilthoven. De bioloog en voormalig docent is al tientallen jaren hobbyfotograaf met een grote belangstelling voor alles wat de natuur te bieden heeft. Onder het motto: “op het juiste moment op de juiste plaats “, weet hij belangrijke aspecten als beeldopbouw en sfeer te verwezenlijken.

Daarnaast weet Vogelenzang  in zijn foto’s  zijn passie  voor de natuur te combineren met zijn liefde voor beeldende kunst.

Uiteraard zullen er bij de lezing vele foto’s getoond worden. Wellicht is de avond dan ook interessant voor belangstellenden.

De clubavond wordt gehouden in zalencentrum  HF Witte, Henri Dunantplein 4, De Bilt. Aanvang 20.00 uur.

Foto’s: Leo Vogelenzang.

Foto’s op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet zonder toestemming van de maker worden gebruikt. Auteurs zijn bereikbaar via het contact formulier.

Leo Vogelenzang: Natuur- en Landschapsfotografie

Van huis uit ben ik bioloog, om precies te zijn biologiedocent en als zodanig werkzaam geweest in het westen van het land. Na vervroegde pensionering hebben wij zo snel mogelijk de drukke Randstad verlaten en nu woon ik in STEENWIJK vlak bij mooie natuurgebieden zoals de Weerribben. Het is ruim 45 jaar geleden dat ik de eerste schreden zette op het avontuurlijke pad van de natuurfotografie, waardoor ik mijn belangstelling voor de natuur en de beeldende kunst op een creatieve manier kon combineren.

Het onderwerp van mijn fotografie is eigenlijk alles wat de natuur aan moois te bieden heeft, behalve onder water want daar kom ik niet. Dus het landschap met zijn details en de planten en dieren die erin leven.

Belangrijke aspecten hierbij zijn beeldopbouw en sfeer. Voor de natuurfotograaf geldt immers in sterke mate dat hij op het juiste moment op de juiste plaats moet zijn.

“to be there or not to be there, that’s the question.”

Hoewel de Nederlandse natuur een belangrijk deel van mijn werkterrein vormt, maak ik ook regelmatig buitenlandse fotoreizen. Vooral de noordelijke landen, zoals IJsland, Scandinavië en Schotland met hun ruige landschappen, snelle weersveranderingen en rijkdom aan planten en vogels, maar ook Spanje en Frankrijk behoren tot mijn meest geliefde reisbestemmingen.

Hoewel ik amateurfotograaf ben wordt mijn werk toch regelmatig gepubliceerd en geëxposeerd. Daarnaast verzorg ik dialezingen en cursussen voor fotoclubs en andere verenigingen, om op mijn manier bij te dragen aan een grotere belangstelling voor de natuur, de natuurbescherming en de natuurfotografie.

Na ruim twintig jaar bestuursfuncties vervuld te hebben bij het Natuurfotografengilde (NFG), ben ik thans erelid van deze vereniging.

Het NFG is de oudste en bekendste vereniging op het gebied van de natuurfotografie in Nederland.

Daarnaast ben ik lid van de Vereniging van Natuurfotografen Friesland.  de Vereniging van Natuurfotografen Apeldoorn en moderator van de internetvereniging Deeldenatuur.nl.

Website: www.leovogelenzang.com

Tip: neem eens een kijkje op Deeldenatuur.nl. En als het bevalt, registreer je dan gratis en doe mee !!!