Boerenwormkruid langs de IJssel bij Gorssel

Onlangs maakte ik een wandeling door de uiterwaarden van de IJssel. Het was hoogwater en de zon was nog maar net onder. Boven de rivier was een cadeautje te zien van terugvliegende vakantiegangers.  Ja, en als de wind dan even wegblijft heb je een geweldige spiegel op het rimpelloze wateroppervlak. De vliegtuigen waren niet meer te horen, de zon al onder: één en al stilte en natuurlijke schoonheid op een presenteerblad.

Cor Aafjes

Nee niet doorlopen naar huis, maar meteen  die compacte fotocamera uit je binnenzak halen! Kijken, zien, kaderen, het pop-up flitsertje voor het boenwormkruid op de voorgrond omhoog en zie daar een bijzondere opname. De kleine ‘flash’ op de voorgrond  gaf precies die ‘berijpte sfeer’ van kou in mijn vingers weer. Maar daar kun je dan wel mee thuiskomen! En je verkleumde vingers laten ontdooien bij het terugzien van dat fantastische moment .

4 antwoorden op “Boerenwormkruid langs de IJssel bij Gorssel”

  1. Dank voor je reactie en je compliment. Feitelijk bewerk ik altijd mijn foto’s, maar de mooie rode lucht met strepen ook in het water was wat mij even stilzette aan de IJssel. In Lightroom maak ik ze gewoonlijk donkerder dan het origineel en verhoog ik de kleurverzadiging iets. Dat heb ik ook bij deze foto gedaan. Het kruid op de voorgrond heb ik t.o.v. de achtergrond iets opgelicht. Ach ja, zo heeft iedereen z’n ‘verhaaltrant’ toch?

    1. Ha Joke, ja het is één al sfeer. Soms weet je ook niet wat je overkomt, dat komt dan later pas als je de foto echt “opent”. Dat is ook het leuke van fotografie: het is aanvankelijk meer dan je zomaar ziet. Ook al lijken dingen stil te staan: er gebeurt zeker iets. Het zijn lagen, sferen, emoties of “beeld”. Fijn dat je de sfeer proeft. Bij gelegenheid zie ik ook graag jouw foto’s. Cor Aafjes

Geef een reactie