Over mijn foto’s, gepresenteerd op 9 september

Op de eerste avond van het nieuwe seizoen (2019-2020) presenteerden leden hun werk uit de afgelopen zomer. Ik liet er twee van mijn foto’s zien. Er was wat discussie over de fotobewerking die ik heb toegepast.

De eerste foto die ik liet zien is gemaakt op het Herculesplein in Utrecht (bij Stadion Galgenwaard). de onbewerkte foto zie je hiernaast. Het is de ingang van een van de kantoorgebouwen op dat plein. Ik fiets vaak langs dat gebouw en vond de kleur groen van het glas prachtig.

“Over mijn foto’s, gepresenteerd op 9 september” verder lezen

Extreem fotobewerken: resultaten

Een van de in elk jaarprogramma terugkerende activiteiten is het zogenaamde “extreem bewerken”. Alle leden van de club krijgen dezelfde foto en worden uitgedaagd daar door fotobewerking een eigen versie van te maken.

Op 11 februari presenteerden een aantal leden hun (extreme) bewerkingen van de door Niek aangeleverde foto. Hieronder worden de resultaten van een aantal leden getoond, telkens met een korte toelichting over welke bewerking is toegepast.

“Extreem fotobewerken: resultaten” verder lezen

Series: mijn bijdrage op 8-10-2018

De clubavond van de Fotoclub Bilthoven op 8 oktober stond in het teken van fotoseries. Ik heb daar een serie van 6 foto’s van mensen, die aan het werk zijn in verschillende ambachten, gepresenteerd. Deze foto’s zijn  op enkele vakantiereizen gemaakt.

Om deze foto’s als een serie te presenteren, heb ik ze allemaal op precies dezelfde wijze afgewerkt: een vierkante foto op een witte achtergrond. Daarmee zijn ze niet alleen inhoudelijk maar ook in vorm een serie.

De samengestelde foto boven aan dit bericht geeft een overzicht. De foto’s in hun oorspronkelijke presentatievorm zijn, naast een aantal andere foto’s op hetzelfde thema, ook opgenomen in onderstaand Flickr-album.

“Series: mijn bijdrage op 8-10-2018” verder lezen

Waarom ik lid ben van een fotoclub

Ik ben nu een paar maanden lid van de Fotoclub Bilthoven en Omstreken. Ik fotografeer sinds mijn middelbareschooltijd in de jaren zestig van de vorige eeuw. Destijds vooral in zwart-wit met een eigen donkere kamer. Na mijn studie in Leiden werd ik actief lid van de Leidse Amateurfotografen Vereniging (LAFV) tot ik, begin jaren tachtig, naar Haren (Groningen) verhuisde. Daar werd ik actief lid van de fotoclub Beeldspraak. Een foto uit mijn Leidse tijd zie je hierboven.

“Waarom ik lid ben van een fotoclub” verder lezen